Jak se ze spuštěné aktivity Garmin Fenix 8 dostat na ciferník?

Nastanou situace, kdy můžete potřebovat opustit rozhraní aktivity, aniž byste ji přerušili, ukončili, nebo dali Obnovit později. Ne u všech Garmin hodinek toto ale jde. Garmin Fenix 8 AMOLED navíc mění způsob, jakým to běžně děláte na jiných modelech.

Displej hodinek Garmin Fenix 8 43 mm AMOLED

Když vám přijde zpráva, e-mail, nebo jen v hodinkách potřebujete zkontrolovat nějaká data a popřípadě metriky, nejde tak udělat v rozhraní spuštěné aktivity. Abyste si tedy přečetli příchozí zprávu, pokud jste to nestihli při jejím doručení, musíte aktivitu opustit. V předchozích generacích Garmin Fenix se to typicky dělalo tak, že jste si vypnuli funkci okruhu u dané aktivity, která byla přiřazena tlačítku Back, tedy tomu vpravo dole, a poté jste jej stiskli.

Displej hodinek Garmin Fenix 8 43 mm AMOLED

To ale s Garmin Fenix 8 nefunguje, i když okruh vypnete, nemá to tedy příliš smysl, protože v takovém případě tlačítko na jednoduchý stisk nijak nereaguje. Chcete-li se tedy z libovolné aktivity dostat na plochu, respektive ciferník, zařízení, a dále procházet nabídky hodinek i při zapnuté aktivitě, postupujte následovně:

  • Dlouze podržte tlačítko Back.
  • Nahoře nad ukazatelem stavu baterie vidíte ikonu ciferníku. Sjeďte tedy prstem od horního okraje displeje ke spodnímu, popřípadě jen stiskněte tlačítko Up (vlevo uprostřed).
  • Do rozhraní aktivity se opětovně přepnete z ciferníku, když stisknete tlačítko Back, nebo když dvakrát stisknete tlačítko Start/Stop (vpravo nahoře).