Garmin Approach Z30: Golfový laserový dálkoměr, který musíte vzít na tee

Můžete být jen rekreační golfista, kterému jde o prostý požitek ze hry nehledě na výsledek. Můžete mít ale i vyšší ambice, a abyste jich dosáhli, hodí se mít ve výbavě Garmin Approach Z30.

Pokud jde golf mimo vás, tak vás Garmin Approach Z30 samozřejmě nezaujme. Pokud je ale tento sport vaší vášní, můžete jej poměrně jednoduchou formou pozvednout na další úroveň. Tento laserový dálkoměr vám totiž poskytne informace o vzdálenosti k jamce, i když je vzdálena na 366 metrů od vás. Informace zároveň pošle do podporovaných hodinek Garmin a do aplikace Garmin Golf.

Garmin Approach Z30 v ruce golfisty

Laserový dálkoměr nabízí dosah až 366 m.

Zásadní funkce

Garmin Approach Z30 má tedy několik základních funkcí, které vám dají lepší povědomí o hřišti, čemuž můžete upravit svou hru. Předně jde tedy o změření vzdálenosti od jamky k začátku i konci greenu (úspěšné zaměření potvrdí zavibrováním, přesnost je plus/minus 1 m), kdy informace synchronizuje na dálku s kompatibilními zařízeními, to samozřejmě za pomoci technologie Bluetooth.

Dosah laseru je tak až 366 metrů (jeho klasifikace je třídy 1), a to s šestinásobným zvětšením. Přítomna je také funkce Playslike, která upravuje vzdálenost na základě nadmořské výšky. Bonusem je magnetický držák, díky kterému Approach uchytíte na golfový vozík a vyměnitelná baterie, která zařízení udrží v chodu po celý rok, tedy klidně po jednu vaši golfovou sezonu. Jedná se o typ CR2.

Garmin Approach Z30 v ruce golfisty

Skvěle doplní váš golfový počítač nebo hodinky Garmin.

Na hřišti se neztratí

Vzdálenost naměřenou zařízením můžete synchronizovat s aplikací Garmin Golf, a to ať už v telefonu nebo hodinkách (řad Approach, D2, Descent, Enduro, Epix Fenix, MARQ, Quatix a Tactix). Navíc máte k dispozici náhled, který ukazuje vše, co se ve hře nachází. Zařízení lze dokonce používat i v turnajích, protože nabízí Turnajový režim. O tom vaše spoluhráče informuje vnější kontrolka na levé straně zařízení, u které je také patřičný popis Tour. Horní strana obsahuje tlačítko pro zapnutí a vypnutí stejně jako to označené Mode, kterým se právě přepnete do turnajového režimu.

Když zařízení spárujete s aplikací Garmin Golf, což se samozřejmě hodí a přímo nabízí, můžete zařízení integrovat i do platformy Najít můj Garmin. Právě díky tomu pak svůj zaměřovač najdete, ať už jej zapomenete v brašně nebo uchycený na vozíku. Zařízení je totiž docela malé a nenápadné, kdy má rozměry 112 x 80 x 39 mm a váhu 210 g. Obsahuje i displej, kdy se jedná o transparentní OLED.

Garmin Approach Z30 v ruce golfisty a hodinky Approach

Laserový dálkoměr Approach Z30 a hodinky Approach S70.

Ideální volba

V balení produkty vyjma samotného dálkoměru najdete ještě tvrdé pouzdro pro jeho přenášení, které je uzavíratelné na zip a obsahuje i pojistku. Je zde také bezpečnostní popruh na ruku a hadřík na čištění. Samozřejmě v něm najdete i CR2 baterii, abyste mohli Approach Z30 okamžitě používat.

Pokud jde o kompatibilní hodinky Garmin, tak se vesměs shodují s podporou aplikace Garmin Golf. Jde tedy o Approach G12, S12, S42, S62 a S70, stejně jako modely Descent Mk3, Epix a Epix Pro (Gen 2), Fénix řady 7, modely MARQ Gen 2, Quatix a Tactix 7. Garmin Approach Z30 vás vyjde na 10 990 Kč.

Kdyby vám byl Approach Z30 málo, tak Garmin nabízí ještě vyšší verzi, a to Garmin Z82. Ta ale už stojí o polovinu více,tedy 15 990 Kč, a navíc nabídne především podrobné mapy 43 tisíc golfových hřišť po celém světě a umí pracovat s rychlostí a směrem větru.