Jak aktualizovat navigaci od Garminu? Zvládne to každý

Určitě to znáte taky. Pořídíte si nové chytré hodinky, cyklomapy nebo outdoorovou navigaci a vše funguje tak, jak má. Jenže mapy se neustále mění a je potřeba je udržovat aktuální, aby nás na cestě nepřekvapila nová cesta či hůře, zatarasená zkratka. Aktualizace map od Garminu přitom není žádná věda – pojďme se na to podívat v tomto článku.

navigace

Aktualizace map od Garminu je hračka

Garmin má v nabídce různé druhy navigací, ať už do auta, na motorku, do přírody, na kolo a tak dále. Mapové podklady (například Topo Czech V4 Pro) jsou většinou součástí příslušného zařízení, mnohdy jsou ale omezeny jen na Česko či Evropu a na jiném kontinentu vám moc nepomohou. Pokud jste si pořídili další mapové podklady či jen chcete aktualizovat ty stávající v rámci předplatného, poradíme vám, jak aktualizovat mapy v navigaci od Garminu.

Garmin Drive

Přehledná navigace s jasným a skvěle čitelným displejem, Garmin Drive 55.

Jedna aplikace vládne všem

Nejjednodušší způsob, jak aktualizovat mapy od Garminu, je program pro počítače s názvem Garmin Express. Ten je k dispozici jak pro Windows, tak pro MacOS a slouží ke stažení a instalaci nejnovějších aktualizací map a softwaru pro vaše zařízení. Po stažení a nainstalování se můžete pustit do samotné aktualizace mapových podkladů.

Po spuštění aplikace Garmin Express vyberte vaše zařízení nebo klikněte na možnost Přidat zařízení. Pokud zařízení není přímo uvedeno v seznamu, postupujte podle zobrazených pokynů. Aplikace Garmin Express zobrazí dostupné aktualizace. Klikněte na tlačítko Instalovat, případně Instalovat vše (chcete-li nainstalovat všechny dostupné aktualizace).

Jakmile začne proces aktualizace, služba Garmin Express zobrazí aktuální průběh. Až se zobrazí zpráva Aktualizace dokončena, aktualizace je hotová.

garmin express

V aplikaci Garmin Express zaktualizujete software ve všech vašich zařízeních Garmin.

Aktualizaci mapových podkladů zvládne každý

Tak vidíte, aktualizace map v navigacích od Garminu není nic složitého a zvládne to opravdu každý. V případě, že byste ale přeci jen narazili na nějaké problémy, neváhejte se zastavit u nás na prodejně v brněnské Olympii, případně nás kontaktujte skrze webové stránky. V obou případech se vám bude věnovat proškolený personál, který si poradí s každou záludností.