Garmin Brno součástí projektu Bike NORGE PÅ LANGS 2024

Slyšeli jste už o NORGE PÅ LANGS neboli “Norsko na délku”? Jedná se o cestu, jejímž cílem je dostat se z mysu Lindesnes na jihu Norska, až na mys Nordkapp, nejsevernější místo Norska i celé Evropy. Trasu je možné absolvovat i opačným směrem. Existuje pouze jediné pravidlo. Musíte se pohybovat pouze vlastními silami. Trasu a způsob pohybu si každý vybírá sám.

Nedávno jsme byli osloveni jednou odvážnou ženou, konkrétně slečnou Radkou Minksovou. Rodačka z Rychlebských hor, profesionální fotografka, pro kterou se Norsko stalo druhým domovem, plánuje na gravel kole urazit bezmála 3 000 km a zdolat tuto výzvu v podobě “Norska na délku”. Zcela sama a bez podpory. 

Radka Minksová na kole v Norsku

Radka Minksová profesionální fotografka.

Garmin Brno fandí všem dobrodruhům, a proto jsme s podporou Radky neváhali. Cyklistická kola nebo outdoor oblečení u nás neprodáváme, ale chytré doplňky na kolo umíme celkem dobře. Ty se hodí stejně dobře na náročnou expedici, tak i na vyjížďku “kolem komína”.  Požadavek Radky na výbavu byl primárně o větší výdrži baterie a možnosti ovládání zařízení pomocí tlačítek. Volba tedy padla na cyklopočítač Garmin Edge 840 Solar a zpětný radar se zadním světlem Garmin Varia RTL 515.

Cyklo radar Garmin Edge 840 Solar na kole

Cyklopočítač Garmin Edge 840 Solar.

Garmin Edge 840 Solar vyniká především dlouho výdrží baterie na jedno nabití a to až 60 hodin. Jak již tušíte z názvu, verze Solar se umí dobíjet ze slunce díky Power Glass, což se při expedici mimo civilizaci bude hodit. Další nespornou výhodou je možnost ovládání cyklopočítače nejen přes dotykový displej, ale i tlačítka. Kompatibilita mezi cyklopočítačem Edge a radarem Varia pak zaručí, že vždy uvidíte, co se děje za vašimi zády. Nechceme malovat čerta na zeď, ale v případě nehody je schopen Edge 840 odeslat zprávu s aktuální polohou a to až třem nouzovým kontaktům. Pokud jezdíte sami, jistě uznáte, že se jedná o užitečnou funkci. 

Zadní světlo Garmin Varia RTL 515 na kole

Zadní světlo Garmin Varia RTL 515.

Garmin Brno přeje Radce, ať svou cestu na kole absolvuje bez jakýkoliv nehod či  problémů a užije si každý kilometr z oněch tří tisíc, které ji čekají. Snad k tomu i přispějí chytré produkty od Garminu, které jsme velmi rádi zapůjčili. Zároveň se budeme těšit na fotky a videa z cesty, která se uskuteční na přelomu července a srpna 2024.

Více informací o projektu se dozvíte zde: https://www.norgepalangs.com/cs/npl-2024