Recenze hodinek Garmin Enduro 3

Pokud hledáte chytré hodinky pro extrémní podmínky a využití, a zároveň si potrpíte na novinky, máme pro vás dobrou zprávu. Společně s Fenix 8 uvedl Garmin na trh i Enduro 3. Hodinky určené pro všechny, kteří rádi překonávají výzvy a potřebují k tomu spolehlivého partnera na svém zápěstí

Hlavní inovace hodinek Enduro 3

Pokud máme zmínit tři zásadní inovace, nejspíš vás nepřekvapí, že se týkají podstaty těchto chytrých hodinek. Tedy váhy, výdrže baterie a snímače srdečního tepu.

Váha 

Enduro 3 včetně řemínku váží pouhých 63 g! Čistě pouzdro pak 57 g. Vývojářům Garminu se podařilo váhu hodinek snížit o celých 7 g oproti modelu Enduro 2. V duchu hesla, že každý gram se počítá, obzvláště pak při extrémních výkonech jako jsou ultramaratony, oceníte každý gram váhy dole.

hodinky Enduro 3 na pánské ruce

Enduro 3 jsou ultra lehké hodinky.

Baterie 

Pokud v něčem Garmin Enduro 3 exceluje, je to výdrž baterie. Posuďte sami ve srovnání s modelem Enduro 2.

Režim chytrých hodinek

Enduro 3 - až 36 dní a v případě solárního dobíjení až 90 dní

Enduro 2 - až 34 dní v případě solárního dobíjení až 46 dní

Režim GPS

Enduro 3 - až 120 hodin a v případě solárního dobíjení až 320 hodin

Enduro 2 - až 110 hodin a v případě solárního dobíjení až 150 hodin

Hodinky Enduro 3 tedy v rámci solárního dobíjení vydrží o 44 dní déle! Solární režim znamená, že budete ve světelných podmínkách 50 tis lx alespoň po dobu 3 hodin.

Snímač srdečního tepu a nové funkce

Enduro 3 jsou obohaceny o některé komponenty a funkce, které najdeme i u Fénix 8. Jedná se např. o snímač tepové frekvence páté generace nebo vylepšené uživatelské rozhraní. Snímač Elevate GEN 5 by měl zajistit primárně vyšší přesnost a odezvu. Dále můžeme zmínit funkce jako dynamické plánování tras, pokročilý silový trénink, Garmin Share nebo Garmin messenger app. 

Garmin Enduro 3 z různých pohledů

 

Co zůstává stejné?

Stejně jako v případě hodinek Enduro 2, disponují i Enduro 3 transflektivním, 1,4 palců velkým displejem s rozlišením 280 x 280 px. Nemění se ani velikost pouzdra (51 mm) a použité materiály, kde dominuje titan a plast. Safírové sklíčko, výkonnou svítilnu nebo nylonový řemínek UltraFit nalezneme také na předchozí generaci hodinek. Když je něco osvědčené, není důvod to měnit.

Shrnutí

Kdo hledá chytré hodinky s extrémní výdrží, které na svém zápěstí ani neucítí, nemusí dlouho přemýšlet. Cenově navíc vycházejí lépe, než Enduro 2. Dáte za ně 22 490 Kč. Navíc si dopřejte nové funkce a mírně vylepšený design. 

Hodinky Garmin Enduro 3 zde