Hrudní pás Garmin HRM-Pro Plus je neviditelný doplněk vašich hodinek

Hrudních pásů najdete na trhu samozřejmě mnoho, a to v různých cenových kategoriích. Jenže pokud už jste v rodině Garmin, budete chtít to nejlepší, čímž je právě HRM-Pro Plus, zejména pokud se věnujete multisportům.

Od jakéhokoli jiného se vizuálně příliš neliší. Je to pořád jen senzor na popruhu. Tady ale není moc co víc vymýšlet, jde především o to, co umí, ne to, jak vypadá. Stejně bude po většinu času schovaný pod tričkem nebo dresem. Nastavitelný popruh s několika senzorovými podložkami pro sledování vaší srdeční frekvence je černý, modul má bílé lemování.

recenze-hrm-pro-plus3

Hrudní pás používá měkký a pružný popruh.

Bez nutnosti nabíjení

Hlavní rozdíl mezi tímto Plus modelem a jeho předchůdcem je především v tom, že baterii u něho už vyměníte bez jakéhokoli nářadí. Díky tomu je řešení ke sportovci zase o něco vstřícnější, i když je pravda, že zas tak často tento úkon opravdu dělat nebudete. je zde přítomna klasická knoflíková baterie CR2032, která dokáže zařízení pohánět svou energií zhruba rok. Záleží samozřejmě na četnosti využívání pásu. Výrobce tuto hodnotu uvádí při tréninku na triatlon po jednu hodinu denně. Což je hodně velkorysé.

Popruh pak nastavíte v rozsahu od 60 do 106 cm, což stačí většině běžným postavám (s dokoupitelným nástavcem se dostanete až na 142 cm). Jeho tenký design umožňuje, aby se pěkně přizpůsobil vašemu tělu, a především aby zůstal na místě, aniž by vyvíjel nějak velký tlak na vaše tělo a zbytečně třel pokožku. Jednoduše řečeno nebudete vědět o tom, že jej na sobě vůbec máte.

recenze-hrm-pro-plus

Životnost baterie je až rok a sami si ji svépomoci vyměníte.

Samozřejmá konektivita

HRM-Pro Plus přenáší vaše data přes Bluetooth nebo ANT+ do jakéhokoli zařízení, které používáte, ať už jde o hodinky Garminu nebo třeba cyklopočítače. Rozumí si ale i s dalším kompatibilním fitness vybavením. Nejvíce z něho samozřejmě vytěžíte v ekosystému Garminu skrze aplikaci Connect.

Funguje jako tracker aktivity a ukládá podrobnosti o tom, jaké jsou během nich spáleny kalorie, jak jsou rozloženy minuty aktivit, v jakých zónách, umí ale také měřit celodenní tepovou frekvenci, takže jej můžete používat, i když zrovna nesportujete ale potřebujete si hlídat tělesné hodnoty (a pokud nechcete/nemůžete zrovna nosit hodinky). Měří i počet kroků. Pás pak s párovaným zařízením synchronizuje naměřené hodnoty v momentě, jakmile je v jeho dosahu.

recenze-hrm-pro-plus2

Hrudní pás HRM-Pro Plus zaznamenává dynamiku běhu.

Pokud běháte, má HRM-Pro Plus zabudovanou i dynamiku běhu (s kompatibilními hodinkami). Ta měří délku kroku, kadenci, dobu kontaktu se zemí, vertikální poměr, vertikální oscilaci a rovnováhu pravé i levé nohy. Je pak jedno, jestli běháte venku nebo na pásu. Nebojí se ani plavání, protože je voděodolný do 5 ATM. Nechybí ani měření výkonu běžeckého lyžování. Cena hrudního pásu Garmin HRM-Pro Plus je 3 190 Kč a prohlédnout si ho můžete zde.