Když dva dělají totéž: Rozdíly v menu hodinek Garmin Epix a Garmin Forerunner?

Operační systém je v chytrých hodinkách od Garminu řešení přímo americkou společností a skvěle spolupracuje s jejich zařízeními. Ačkoli by se na první pohled mohlo zdát, že se jedná o stejný systém, přeci jen mezi některými modely najdeme rozdíly. Kupříkladu mezi hodinkami Epix a modely Forerunner najdeme vizuální rozdíly, kterých si všimne i laik. Co se mezi těmito hodinkami liší?

Hodinky Garmin Forerunner 965 vlevo, hodinky Epix 2 vpravo

Vlevo model Forerunner 965, vpravo hodinky Epix.

Barevnější nabídka, nebo spartánské menu?

Zatímco někdy se jedná o naprosté detaily, jindy nabízí lehce jiní rozložení více či méně informace. Obecně lze shrnout, že menu na hodinkách Forerunner je více dynamické, využívá zkosených hran a barevnosti AMOLED displeje, přičemž se nebojí ani výraznějších vizuálních prvků. Naproti tomu Epix se drží spartánského rozhraní, které klade na první místo čitelnost a přehlednost, bez zbytečných vizuálních kudrlinek. Kvůli tomu ovšem může působit až příliš jednoduše a nemusí tak sednout každému.

Hodinky Garmin Forerunner 965 vlevo, hodinky Epix 2 vpravo

Některá rozvržení menu se lisí jen v detailech.

Rozdílů si například lze všimnout při výběru časovače, kdy Forerunner zobrazují nejen graficky bohatší a dynamičtější nabídku, ale také možnosti jako krátký, středně dlouhý či dlouhý čas, zatímco Epix je sice vizuálně jednodušší, ale máte na výběr přesné časové údaje – 4, 8 nebo 15 sekund. Při výběru sportu, který hodláte provozovat a který hodinky mají měřit, je nabídka Forerunnerů nejen barevnější, ale zobrazuje také datum a den v týdnu, což může někomu přijít vhod. 

Rozdíly nejsou zásadní, přesto mohou mít vliv při výběru

Při volbě konkrétního sportu poté na pozadí Forerunnerů vidíte fotografii daného sportu – bez tohoto detailu se sice obejdete, nicméně se jedná o zajímavou změnu oproti Epixům. Jiné je také rozložení měřených dat, nicméně nejedná se o žádnou dramatickou odchylku. Přesto se pro někoho může jednat o zásadní věc a je lepší si před výběrem tyto změny ideálně naživo prohlédnout, abyste věděli, co vám vyhovuje více.

Hodinky Garmin Forerunner 965 vlevo, hodinky Epix 2 vpravo

Hodinky Forerunner 965 (vlevo) zobrazují i obrázek daného sportu.

Obě nabídky si na jednotlivých hodinkách můžete prohlédnout také na naší prodejně v brněnském obchodním centru Olympia, kde vám náš proškolený personál ochotně poradí. Neváhejte a zastavte se u nás.