Telefonování z hodinek od Garminu? Poradíme, jak na to

Chytré hodinky umí usnadnit život v mnoha ohledech. Kromě přijímání notifikací či měření sportovních aktivit umí například také odbavit telefonní hovory. To se může hodit ve chvíli, kdy máte plné ruce, nebo z jiného důvodu nemůžete či nechcete sahat po telefonu. Se kterými hodinkami od Garminu si zavoláte ze zápěstí?

Prvně je třeba zmínit, že existují dva způsoby, jak lze z hodinek telefonovat. V prvním případě chytré hodinky neobsahují telefonní modul a je tedy potřeba, aby byly spárovány s telefonem přes Bluetooth. Druhá varianta se obejde zcela bez telefonu díky možnosti nahrání eSIM. Garmin prozatím sází především na první variantu, tedy na telefonní hovory se bez propojeného smartphonu neobejdete.

hodinky venu 3 na dámské ruce

Telefonování podporují hodinky Venu 2 Plus, Venu 3 a Venu 3S.

Co je potřeba pro telefonování z chytrých hodinek Garmin?

Stačí mít pouze propojené hodinky s aplikací Garmin Connect a mít v ní povolený přístup ke kontaktům z telefonu. Jakmile vám někdo zavolá, hodinky začnou vibrovat a vy si můžete vybrat, zda hovor přijmete či odmítnete. Pokud hovor přijmete, na displeji se vám objeví tyto možnosti: přerušit hovor, vypnout mikrofon, odejít na domovskou obrazovku, podrobnější možnosti, kde se nachází například číselná klávesnice, zesílení/zeslabení reproduktoru a vypnutí mikrofonu. Pod ikonou plus se nachází možnost vytočení druhého hovoru, přičemž ten první se pozastaví.

notifikace na hodinách Garmin Venu 3S

Hodinky samozřejmě zobrazují i veškeré notifikace.

Jak mohu z hodinek zavolat a vytočit telefonní kontakt?



Na úvodní obrazovce zmáčkněte na hodinkách prostřední tlačítko, zvolte možnost telefon – zde lze otevřít ikonku klávesnice (kde vypíšete telefonní číslo a klikněte na zelenou ikonku telefonu a hovor se vytočí), nebo zvolte možnost kontaktů, kde vyberte konkrétní kontakt, který lze vytočit jedním kliknutím na telefonní číslo. Samotné telefonní hovory jsou poměrně dobře slyšitelné, jen člověk, který má v ruce telefon, musí srozumitelněji a hlasitěji mluvit, aby byl v hodinkách pokud možno co nejlépe slyšet.


volání z hodinek Garmin venu 3

V průběhu hovoru můžete zesílit zvuk, nebo přijmout druhý hovor.

Se kterými hodinkami od Garminu si zavoláte?

Ačkoli většina chytrých hodinek od Garminu umí hovory přijmout či odmítnout, v řadě případů se jedná pouze o ovládání této možnosti na chytrém telefonu. Odbavit hovor lze v současnosti pouze na třech hodinkách značky Garmin – Venu 2 Plus, Venu 3 a Venu 3S. Tyto modely v sobě totiž mají zabudovaný mikrofon, který lze využít pro telefonní hovory. Zároveň to koresponduje s jejich zaměřením, jakožto hodinek vhodných spíše do města, než na vrcholový sport. Garmin má ve své nabídce také model s podporou LTE sítí, konkrétně Forerunner 945 LTE, ten však alespoň prozatím v Česku nenabízí.

Pokud si nevíte s telefonními hovory rady, nebo si tuto funkci chcete před koupí vyzkoušet osobně, určitě se obraťte na naše proškolené profesionály, ať už online na stránkách Garmin-brno.cz, nebo na naší prodejně v brněnském obchodním centru Olympia. Rádi vás uvidíme a poradíme vám.